TRÖTT PÅ PÅSKMATEN, GÖR EN PASTA!

PASTA MED SVAMP & BLOMKÅL

Smör (att steka i)
250 g champinjon ansad och delad i kvartar
250 g blomkål i små buketter
1 tsk timjan torkad
1 st lök gul hackad
4 st vitlöksklyfta hackad
0,5 st chili gul hackad
0,5 st purjolök hackad
2 dl vin vitt
3 dl grädde
1 msk soja kikkoman
2 dl ost lagrad, riven (cheddar)
0,5 dl kokvatten från pastan
Basilika färsk
Timjan färsk

4 port pasta valfri

Fräs blomkål och svamp i smöret, låt fräsa tills vätskan nästan ångat bort, och blomkål och svamp fått lite färg. Krydda med timjan, salt och svartpeppar.
Tillsätt lök, vitlök, chili och låt fräsa tills löken är mjuk och glansig. Häll på vinet, och låt det absorberas. Rör ner purjolök, blanda runt ordentligt och häll på soja och grädde. Låt få ett uppkok och puttra samman i 5 minuter, smaka av.
Blanda till sist ihop pastan, med såsen, pastavattnet, riven ost, och häften av det kryddgröna.
Servera i djupa tallrikar och toppa med lite extra basilika, timjan, riven ost och om man så önskar, nymald svartpeppar!

Gillar