TREVLIGT TILLBEHÖR TILL ETT GLAS VIN!

FYLLD PORTABELLO

4 st portabello stora foten borttagen
1 st lök gul finhackad
1 st zucchini gul, eller grön i små tärningar
1 st paprika röd tärnad
3 st tomater frön borttagna och tärnad
4 st vitlöksklyfta hackad
En näve babyspenat
Salt & peppar
1 msk timjan färsk
Chiliflakes
0,5 dl ströbröd
0,5 dl parmesan riven
0,5 st mozzarella i bitar

Fräs lök i lite olivolja, på svag värme tills mjuk och glansig. Höj värmen lite och blanda ner tärningar av zucchini, paprika och tomat. Låt fräsa ca 4 minuter innan vitlök, salt, peppar, timjan och chiliflakes tillsättes. Låt allt fräsa samman några minuter, blanda ner babyspenat, som får mjukna. Ta bort stekpannan från plattan, och rör ner ströbröd och parmesan, blanda runt ordentligt. Ställ portabello svampen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper, och fyll svampen med röran. Baka i ugn på 200 grader i ca 35 - 40 minuter. Ta ut plåten och toppa svampen med bitar av mozzarella, sätt in plåten igen, och baka i ytterlig 10 minuter, tills mozzarellan smält ner.
Toppa med färsk timjan vid servering!

Servera svampen som ensamrätt med en sallad, eller som tillbehör till pasta!


Gillar