TOSCAKAKA

I årets sista box med tema HELGTID från Smakbox, fanns denna Nötmix Kokos & Salt från Estrella. Den passade finfint i min
toscaglasyr 🤗 där jag hackade hälften,
och behöll resten hela, så att glasyren blev riktigt crunchy.

TOSCAKAKA

150 g smör
3 ägg
2,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl mjölk

Vispa ägg och socker tills smeten blivit fluffig.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner detta i smeten.
Blanda väl och rör sedan ner mjölk samt smör och rör till en smidig smet.
Häll upp smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20 – 25 minuter

TOSCAGLASYR

100 gram smör
1 dl socker
0,75 dl ljus sirap
0,75 dl grädde
175 g Estrella Nötmix kokos & salt hälften grovt hackade, och hälften hela

Blanda smör, socker, grädde och sirap i en kastrull och låt blandningen koka upp, och puttra i någon minut. Blanda sedan ner hela samt grovt hackade nötter.

Fördela sedan glasyren jämt över den halvgräddade kakan. Ställ sedan in kakan igen, och låt den gräddas i ytterligare ca 10 minuter och glasyren fått fin färg.

Ta ut kakan och låt den svalna, innan den skärs i lagom stora bitar.



  • Bakat

Gillar

Kommentarer