TORTILLASKÅLAR MED BÖNRÖRA, PICKLAD RÖDLÖK SAMT CHUNKY GUACAMOLE

✨I samarbete med @smakbox och @santamariasverige

Fick i dagarna hem en härlig box med nya produkter i serien Next Mex från Santa Maria. Där fanns det tre olika sorters kryddpasta för vego, biff, eller kyckling. Och även tre nya salsor, en lime & jalapeño-majonnäs samt en super soft tortilla gjord av majs och vete 🙌

Gjorde tortillaskålar, som jag sedan fyllde med gemsallad, avokado, bönröra, picklad rödlök, en chunky guacamole Lime & Jalapeño Mayo samt Taqueria Salsa.

1,5 frp Santa Maria Tortilla Corn & Wheat WHEAT Small

4 st ugnssäkra skålar (jag använde minigrytor från Le Creuset där dom mindre tortillabröden passade perfekt)
1 st tortillabröd per/skål
lite olja

Pensla de ugnssäkra skålarna, samt bägge sidorna på tortillan med lite olja.
Tryck ner de mjuka tortillabröden, och arrangera dem lite tjusigt 😜
Grädda dem sedan på 175 - 200 grader i 6 - 8 min eller tills de blivit krispiga och håller formen. Låt låt bröden svalna lite i skålarna innan de plockas upp.
Jag gräddade 4 st åt gången, men har man inte fyra stycken, så går det såklart att grädda dem en och en.

BÖNRÖRA

1 st lök gul finhackad
1 st vitlöksklyfta hackad
400 g kidneybönor avhällda, sköljda
250 g körsbärstomat hackad
1 påse Santa Maria Spice Past Veggie Tacos
0,75 dl vatten

Hetta upp lite olja i en passande panna Fräs lök, vitlök och tomater, tills löken mjuknat. Tillsätt bönorna som får fräsa med i några minuter. Rör till sist ner
kryddpastan samt vatten, blanda väl, låt bli genomvarmt och ta sedan bort pannan från värmen.

PICKLAD RÖDLÖK

1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten

2 st rödlök skivad tunt
2 st vitlöksklyfta skivad tunt
0,5 st chil röd skivad tunt
0,5 tsk senapskorn

Varva lök, vitlök och chili i en burk, strö över senapskorn. Koka upp lagen, låt svalna lite, och häll sedan lagen över.
Tryck ner löken ordentligt, så att allt
täcks av lagen. Förvara i kyl tills dags att servera.

CHUNKY GUACAMOLE

10 st körsbärstomat hackad
1 st rödlök finhackad
0,5 st chili röd hackad
2 avokado
1 st vitlöksklyfta riven
0,5 st lime
salt, peppar

Blanda tomat, rödlök, chili, riven vitlök, med avokado. Pressa saft från limen över, blanda väl och smaka av med salt och svartpeppar.

Gillar

Kommentarer