TORTILLASKÅLAR MED BÖNRÖRA, PICKLAD RÖDLÖK SAMT CHUNKY GUACAMOLE

✨I samarbete med @smakbox och @santamariasverige
Fick i dagarna hem en härlig box med nya produkter i serien Next Mex från Santa Maria. Där fanns det tre olika sorters kryddpasta för vego, biff, eller kyckling. Och även tre nya salsor, en lime & jalapeño-majonnäs samt en super soft tortilla gjord av majs och vete 🙌
Gjorde tortillaskålar, som jag sedan fyllde med gemsallad, avokado, bönröra, picklad rödlök, en chunky guacamole Lime & Jalapeño Mayo samt Taqueria Salsa.
1,5 frp Santa Maria Tortilla Corn & Wheat WHEAT Small
4 st ugnssäkra skålar (jag använde minigrytor från Le Creuset där dom mindre tortillabröden passade perfekt)
1 st tortillabröd per/skål
lite olja
Pensla de ugnssäkra skålarna, samt bägge sidorna på tortillan med lite olja.
Tryck ner de mjuka tortillabröden, och arrangera dem lite tjusigt 😜
Grädda dem sedan på 175 - 200 grader i 6 - 8 min eller tills de blivit krispiga och håller formen. Låt låt bröden svalna lite i skålarna innan de plockas upp.
Jag gräddade 4 st åt gången, men har man inte fyra stycken, så går det såklart att grädda dem en och en.
BÖNRÖRA
1 st lök gul finhackad
1 st vitlöksklyfta hackad
400 g kidneybönor avhällda, sköljda
250 g körsbärstomat hackad
1 påse Santa Maria Spice Past Veggie Tacos
0,75 dl vatten
Hetta upp lite olja i en passande panna Fräs lök, vitlök och tomater, tills löken mjuknat. Tillsätt bönorna som får fräsa med i några minuter. Rör till sist ner
kryddpastan samt vatten, blanda väl, låt bli genomvarmt och ta sedan bort pannan från värmen.

PICKLAD RÖDLÖK
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
2 st rödlök skivad tunt
2 st vitlöksklyfta skivad tunt
0,5 st chil röd skivad tunt
0,5 tsk senapskorn
Varva lök, vitlök och chili i en burk, strö över senapskorn. Koka upp lagen, låt svalna lite, och häll sedan lagen över.
Tryck ner löken ordentligt, så att allt
täcks av lagen. Förvara i kyl tills dags att servera.

CHUNKY GUACAMOLE
10 st körsbärstomat hackad
1 st rödlök finhackad
0,5 st chili röd hackad
2 avokado
1 st vitlöksklyfta riven
0,5 st lime
salt, peppar
Blanda tomat, rödlök, chili, riven vitlök, med avokado. Pressa saft från limen över, blanda väl och smaka av med salt och svartpeppar.


