TOMATSÅS MED CHILISTING!

Varför krångla till det, ibland är en enkel tomatsås till pastan godast!

TOMATSÅS MED CHILISTING

1 st lök gul finhackad
4 st vitlöksklyfta skivad
1 st chili röd hackad
1 tsk basilika torkad
1 dl vitt vin (matlagningsvin går utmärkt)
1 tsk timjan
250 g körsbärstomater i halvor
1 b körsbärstomater konserv
1 msk honung
Flingsalt & svartpeppar
1 st citron eko skal rivet
Olivolja
1 dl parmesan riven
Basilika färsk
Timjan färsk

Fräs lök, vitlök, chili i lite olivolja, låt fräsa i ungefär 5 minuter, tills löken är mjuk och glansig.
Blanda ner de färska tomaterna, torkad basilika, timjan, vitt vin och låt puttra i ytterligare några minuter. Tillsätt sedan de konserverade tomaterna, honung, hälften av citronskalet, och låt puttra i 5 - 10 minuter, eller längre om det finns tid. Smaka av med salt & svartpeppar.
Blanda såsen med nykokt pasta, och toppa med färsk basilika, timjan, citronskal, parmesan, några droppar olivolja, och eventuellt lite extra svartpeppar!


Gillar