TOMATSÅS

Enkel och god tomatsås, som går att göra snabbt om tiden är knapp, eller låta den puttra lite längre så att smaken hinner utvecklas mer.

TOMATSÅS TILL PASTAN

2 st lök gul finhackad
4 st vitlöksklyfta finhackad
1 st morot hackad fint
2 msk tomatpuré
0,5 st chili röd hackad
3 msk olivolja
1 dl vin vitt
2 st frp tomat krossad
1 msk Fond Rich Vegetable Vegan Knorr
1 tsk timjan torkad
0,5 tsk oregano torkad
1,5 tsk lönnsirap/agavesirap
1,5 dl havregrädde

Hetta upp olja i en passande gryta.
Sänk värmen, och fräs lök, vitlök, chili, morot och tomatpuré under lock i ca 15 minuter. Häll över vin, och låt det nästan absorberas innan tomat och fond, och låt puttra på låg värme i 30 minuter. Tillsätt havregrädde, och smaka av med lönnsirap, timjan, oregano, salt och svartpeppar. Låt puttra samman i ytterligare några minuter.
Rör till sist ner hackad persilja samt basilika, smaka av igen om det behövs ytterligare kryddor.

Blanda ihop sås, pasta, riven parveggio och toppa gärna med lite extra kryddgrönt.

Gillar

Kommentarer

Soffiaz_85
Soffiaz_85,

Åh det ska jag testa sparade detta så du vet hoppas de va ok 😊

nouw.com/soffiaz_85
marielyander
marielyander,

Tack 🙏 bara roligt att du vill testa, så det är bara att spara 💚 blev visst ett rim där 😀

nouw.com/marielyander
Soffiaz_85
Soffiaz_85,