TOMATGRATINERAD GNOCCHI!

Jag lagade till min gnocchi på ett lite annorlunda sätt än jag brukar. Men både rostade tomater, färdig tomatsoppa, mozzarella och parmesan blev resultatet jättegott! Och jag blev äntligen av med tomatsoppan som stått i skafferiet i ”evigheter” 😉
Receptet räcker till 4 personer och 2 rejäla matlådor!

TOMATGRATINERAD GNOCCHI MED ROSTADE TOMATER & FÄRDIG TOMATSOPPA

500 g tomater färska delade
2 st lök gul skivad
6 st vitlöksklyfta skalad
Svartpeppar
Salladskrydda
0,5 dl olivolja

Lägg grönsakerna i lagom stor ugnsform. Rosta på 150 grader i ca 1 timme.

2 frp färsk gnocchi (ca 400 g/frp)
1 b tomatsoppa jag hade Findus hemma 😜
1 dl iMat havregrädde
1 tsk timjan torkad


Höj värmen till 225 grader.
Lägg över gnocchin i en stor oljad form, salta, peppra ordentligt, och häll över tomatsoppa blandad med grädde. Blanda sedan försiktigt ner rostad tomat, lök, vitlök, timjan och avsluta med riven mozzarella!

Ställ sedan in gratängen i mitten av ugnen på 225 grader i ca 35 minuter, eller tills gratängen fått fin färg.

1 kruka basilika
0,5 dl parmesan riven

Låt gratängen vila i några minuter, vid servering toppa med basilika och riven parmesan!

Gillar