TISDAGSSOPPAN ÄR BÅDE MUSTIG, MATIG OCH BILLIG!

FLORENTINSK BÖNSOPPA

2 st potatis tärnad
2 st morot tärnad
1 st lök skivad
1 zucchini liten skivad
0,5 spetskål grovt strimlad
250 g körsbärstomat
Babyspenat några nävar
2 frp vita bönor
1 msk tomatpuré
1,5 l grönsaksbuljong
1 - 2 lagerblad
Salt & peppar
Timjan färsk

4 skivor lantbröd några dagar gammalt.
4 st vitlöksklyftor
Olivolja

Fräs potatis, morot, lök, zucchini, tomatpuré i lite olivolja, tills grönsakerna mjuknat. Blanda sedan ner tomaterna, lagerblad, lite timjan, häll över grönsaksbuljong, och låt puttra ca 15 - 20 minuter. Tillsätt då strimlad spetskål, bönor, låt soppan få ett uppkok, och puttra ihop några minuter. Avsluta med att röra ner spenaten, smaka av med lite salt, peppar och timjan.

Rosta brödskivorna, dela i halvor, och gnid dem med vitlöken.

Fördela sedan skivorna i soppskålar, och skeda grönsakssoppan över.
Toppa med några droppar god olivolja, och färsk timjan!


Gillar