TISDAGSPASTA!

PENNE MED SVAMPSÅS OCH CITRONZEST

400 g champinjoner delad i kvartar
4 st vitlöksklyfta riven
2 st schalottenlök strimlad
2 dl vitt vin
3 dl iMat grädde
Salt, peppar, timjan
0,5 purjolök strimlad
150 g färsk bladspenat
1 dl kokvatten från pastan
1 citron eko skal strimlat
Ost riven parmesan eller parmesanliknande veganost från Violife

Stek champinjonerna i en het stekpanna, i lite olja tills de fått färg. Sänk värmen, lägg i en klick smör, och tillsätt lök, vitlök, och timjan. Låt fräsa tills löken har mjuknat, slå då över det vita vinet, och låt puttra några minuter. Häll på grädden, rör ner purjolök, och låt puttra samman några minuter.
Blanda ner kokt pasta, lite av kokvattnet, och spenat i svampsåsen, rör runt ordentligt, och smaka av, ev behövs mer kryddor. Vid servering toppa med parmesan, och rejält med citronzest!

Gillar