TIPS PÅ FREDAGSMIDDAG!

FÄRSKOSTFYLLD QUORNFILÈ MED SÖTSUR DILLSÅS!

300 g Quornfilé tinad
500 g morot i bitar
4 st potatis

200 g färskost
1 knippe dill
1 gul lök finhackad
1 msk vetemjöl
5 dl grönsaksbuljong
2 tsk honung
2 msk citron pressad
Salt & peppar

Lägg morot och potatis på ugnsplåt, ringla över olivolja, och strö över flingsalt och peppar. Rosta i ugn ca 45 minuter, på 225 grader, vänd efter halva tiden.

Blanda hälften av färskosten med lite finhackad dill.
Gör ett snitt, längs med quornfiléerna, och fyll försiktigt på med färskostblandningen i snittet, salta och peppra ordentligt. Och stek i lite smör tills de fått fin färg på båda sidor.

Fräs under tiden finhackad lök, tills mjuk och glansig. Pudra över mjölet, och vispa ner grönsaksbuljong, resten av färskosten, och låt puttra på svag värme ca 10 min.
Blanda sedan ner, resterande dill, finhackad, honung och citron. Mixa såsen slät, och smaka av, så det blir rätt balans!

Servera de färskostfyllda quornfiléerna med rostad morot, sötsur dillsås och ev hasselbackspotatis!



  • Quorn

Gillar

Kommentarer