TIPS PÅ EN VÄLDIGT GOD GRYTA!

GRYTA MED ROSTADE GRÖNSAKER

1 st butternut squash skalad, delad och skivad
3 st rödlök delad i fyra
2 st paprika röd skivad 

250 g körsbärstomater 
4 st vitlöksklyfta hackad
Salt & peppar
Olivolja
3 msk tomatpuré
2 dl iMat fraiche
1 dl iMat grädde
1 dl grönsaksbuljong
1 msk senap stark & söt
1 tsk timjan torkad
2 tsk sambal oelek
Persilja hackad
Timjan hackad

Placera grönsakerna på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt, droppa över olivolja, krydda med salt, peppar, och timjan. Rosta i 200 grader i ca 25 minuter.
Fräs under tiden hackad vitlök, i lite olja några minuter, rör ner tomatpuré och låt fräsa lite till.
Tillsätt sedan creme fraiche, grädde, grönsaksbuljong, senap, sambal oelek, och låt såsen puttra i 15 minuter, rör sedan ner generöst med persilja och timjan. Blanda till sist försiktigt ner de rostade grönsakerna i såsen. Toppa med extra persilja, timjan, och servera med quinoa, eller ris!

Gillar