TAMARI & SESAM MARINERAD TOFU MED MATVETE OCH BROCCOLI!

TAMARI & SESAM MARINERAD TOFU MED MATVETE & BROCCOLI!

MARINAD

0,75 dl sesamolja
0,75 dl tamarisoja
4 msk ingefära färsk riven
4 st vitlöksklyfta riven k
1 st chili hackad
1 st lime eko pressad

Vispa ihop

400 g tofu jag använd Yipin Eko

Klappa tofun torr med hushållspapper.
Rulla sedan in tofun i en kökshandduk, och lägg ett grytlock över som press. Låt ligga i ca 20 minuter, för att dra ur överflödig vätska.

Tärna sedan tofun, lägg i en skål, och häll över hälften av marinaden. Vänd runt och låt marinera i någon timme.

4 port matvete kokas i grönsaksbuljong, enligt anvisning på förpackningen.

4 st morot stor i stavar
250 g broccoli stam skivad och delad i små buketter
0,5 st purjo ansad och skivad
Olja

Hetta upp olja i en stekpanna, vänd ner tofun i sin marinad och fräs tills den fått lite färg. Ställ åt sidan.

I en gjutjärnspanna fräs stavar av morot och broccolistam i några minuter.
Tillsätt broccolibuketter, som får fräsa med under omrörning i ytterligare några minuter. Rör ner kokt matvete, purjolök och tillsätt resterande marinad. Låt fräsa samman så allt blir varmt. Avsluta med att vända ner tofun, och blanda väl.

Smaka av, kanske behövs det mer pressad lime eller tamari.

Toppa gärna med koriander, vid servering. Själv glömde jag tyvärr att köpa 😳






  • Vegan

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229