STIR FRY, MED ANTINGEN HALLOUMI ELLER QUORN!

För ganska länge sedan, hittade jag ett spännande recept, innehållande fläskkött. Men det har jag vegofierat, så en gång har jag lagat jag till det med quornbitar. Och nu senast, använde jag mig av halloumi. Det funkar med bägge varianterna, och är en smaksak, vad man vill använda sig av.

STIR FRY MED HALLOUMI & BROCCOLI

2 frp halloumi tärnad, eller 300 g quornbitar
Olivolja
2 st broccoli i buketter
2 msk ingefära finhackad
2 dl sweet chilisås
1 dl grönsaksbuljong
0,5 msk maizena utrört i lite vatten
4 msk soja kikkoman
1 dl lingon frysta
3 st clementin klyftor skinn borttaget om möjligt, spara några fina till dekoration
1 dl mandel flagad rostad
Koriander

4 port korngryn eller ris

Fräs halloumi, eller quornbitar i lite olivolja, tills de fått fin färg, plocka upp ur pannan, och lägg åt sidan så länge.
Fräs broccoli och ingefära i ca 3 - 4 minuter i lite olivolja. Tillsätt sweet chilisås, grönsaksbuljong, och soja, låt få ett uppkok, och puttra samman några minuter. Blanda sedan ner halloumi, som får puttra med i några minuter. Red av såsen med lite maizena om den verkar tunn. Blanda så till sist ner färska, eller tinade lingon, och klyftor av clementin.
Rör runt ordentligt, så allt blir varmt.
Toppa med några fina klyftor av clementinen, flagad mandel och koriander.
Servera med kokt ris, eller korngryn, som jag gjorde.





Gillar