STEKT RIS MED GRÖNSAKER

Stekt ris, en perfekt rätt om det finns ris över. Annars är det bara att koka, och sedan blanda med olika slags frästa grönsaker, och såklart vitlök, ingefära, chili och soja!

STEKT RIS MED GRÖNSAKER

4 port ris kokt

1 dl havreris kokt i buljong enligt instruktion på förpackningen

3 st morot strimlad
1 st purjolök ansad, strimlad
4 st vitlöksklyfta riven
4 msk ingefära färsk riven
1 st chili röd hackad
Olja

300 g haricots verts
4 dl sojabönor frysta
1 frp kidneybönor avhällda, sköljda
4 msk soja japansk

100 g böngroddar färska
Sesamfrö svarta
Koriander

Koka ris och havreris enligt instruktion på förpackningarna och låt svalna.

Koka haricots verts i saltat vatten, i ungefär 2 minuter, och tillsätt sedan sojabönor när sekunder återstår av
koktiden.

Hetta upp olja i en passande panna och fräs morot i någon minut. Tillsätt purjolök,
vitlök, chili, ingefära och fräs på svag värme tills allt mjuknat lite.

Blanda ner haricots verts samt sojabönor och låt dem fräsa med i ytterligare någon minut.
Sedan är det dags att vända ner ris och kidneybönor som får fräsa med under omrörning, tills allt blivit ordentligt genomvarmt.
Häll på sojan blanda väl, och smaka av ifall mer kryddor behövs.

Toppa till sist med böngroddar, svarta sesamfrö, koriander och servera rykande varmt.

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Ser väldigt gott ut 😊

nouw.com/2barnsmammaochfru
marielyander
marielyander,

Tack snälla 🙏😊

nouw.com/marielyander
norenemman
norenemman,

Låter ju otroligt gott!😋

nouw.com/norenemman
marielyander
marielyander,

Åh tack, så glad jag blir 🙏🤩

nouw.com/marielyander