SPENATSOPPA MED VITLÖK, TIMJAN & CHILI!

Spenatsoppa, en riktig favorit! Som kan varieras i det oändliga, med olika kryddor och utesluter man äggen, så blir den helt vegansk!

SPENATSOPPA MED VITLÖK, TIMJAN OCH CHILI

400 g stuvad bladspenat fryst
1 påse bladspenat färsk
2 st schalottenlök hackad
4 st vitlöksklyfta hackad
5 dl grönsaksbuljong
2 dl havregrädde
Timjan & chiliflakes
Salt & svartpeppar
Smör
Olivolja
4 st "lagom" kokta ägg

Fräs lök, vitlök, och timjan i en kastrull, och låt fräsa tills löken är mjuk och glansig. Blanda ner den frusna spenaten, rör runt lite, och häll sedan över grönsaksbuljong och havregrädde.
Låt puttra på låg värme, i ca 5 minuter, blanda då ner den färska spenaten, och låt puttra 4 min till, smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
Vid servering toppa med ägghalvor, nymalen svartpeppar och några droppar olivolja!

Den färska spenaten kan ersättas med en extra påse frusen spenat!

#nouwseptemberchallange

  • Soppor

Gillar

Kommentarer

Densaknadefamiljen
Densaknadefamiljen,
marielyander
marielyander,
Tack snälla 💚😊
nouw.com/marielyander