SPAGHETTI MED QUORNFÄRSSÅS!

Quornfärssås, så lätt att variera med olika grönsaker och kryddor. Och jag gjorde min sås ungefär så här!

QUORNFÄRSSÅS

2 st gul lök finhackad
3 st vitlöksklyfta finhackad
3 st morot grovt riven
1 st paprika röd strimlad
1 st chili röd hackad
2 msk tomatpuré
4 msk olivolja
400 g quornfärs
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk timjan torkad
1 tsk basilika torkad
0,5 tsk oregano torkad
3 msk soja japansk kikkoman
1,5 dl rödvin
300 g tomater färska hackade
1 frp krossad tomat med basilika
1 tsk farinsocker
3 msk chilisås het
2 dl grönsaksbuljong
2 dl iMat havregrädde
Basilika färsk

Hetta upp olivolja i en stekgryta, och fräs lök, vitlök, chili, morot, paprika och tomatpuré, under lock på låg värme i minst 15 minuter. Höj värmen, och blanda sedan ner quornfärs som får fräsa med under omrörning i 5 minuter. Krydda med timjan, basilika, oregano, soja, rökt paprikapulver och blanda runt ordentligt.
Tillsätt rödvinet som får absorberas innan färska tomater, krossade tomater, farinsocker och chilisås tillsätts. Fräs i ytterligare några minuter, innan grönsaksbuljong och grädde blandas ner. Låt såsen få ett uppkok, och sedan puttra under lock i 30 minuter, rör runt några gånger under tiden. Ta av locket, och låt såsen puttra i 30 minuter till, smaka av med salt, svartpeppar, chiliflakes och eventuellt mer oregano och timjan, eller vad man nu tycker behövs. Såsen skall ju bli mustig och kryddstark.

Blanda till sist ihop nykokt spaghetti, med såsen och färsk hackad basilika!

Gillar

Kommentarer