SPAGHETTI BOLOGNESE VEGO

Blev väldigt gott med den för mig nya färsen med ärta från Anamma.

SPAGHETTI BOLOGNESE VEGO

300 g Formbar Färs Ärta
2 msk soja japansk
Svartpeppar

1 st lök gul lök finhackad
5 st vitlöksklyfta hackad
2 st morot tärnad fint
1 st stjälkselleri hackad fint

2 msk tomatpuré
3 - 4 dl vin rött
1 b tomat hela
2 dl vatten
4 msk chilisås
2,5 msk Fond Vegansk Rich vegetable Knorr
2 tsk oregano
1 tsk rosmarin färsk hackad
Socker en nypa
0,5 tsk salt
Chiliflakes
Svartpeppar efter behag

150 g körsbärstomat halverad

Bryn vegofärsen i lite olja, häll på soja, och dra några varv med pepparkvarnen. Fräs färsen tills den fått fin färg, ställ åt sidan.

Hetta upp olivolja i en passande gryta.
Sänk värmen, och fräs grönsakerna på svag värme i ca 15 minuter, tills de blivit riktigt mjuka och glansiga.
Tillsätt tomatpuré, vin och färs, som
sedan får puttra samman i ungefär 5 min.

Blanda då ner tomater, vatten, fond, chilisås, oregano, rosmarin, salt och en nypa socker. Låt få ett uppkok och puttra
på låg värme, och under lock i 30 minuter. Rör gärna om några gånger under tiden.
Tillsätt sedan halverade tomater, och låt puttra i ytterligare 15 minuter.
Smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt.

Blanda ihop såsen med spagettin.

Toppa gärna med lite riven parveggio och kryddgrönt 🌿



Gillar

Kommentarer