Spaghetti al Pomodoro e Arancia!!

Italiensk mat tröttnar jag aldrig på! Därför att den är så lätt att göra, ofta är vegetarisk, och dessutom älskar jag tomater, vitlök och olivolja! Det är tre säkra kort i min matlagning.. Så vilken lycka när jag då får möjlighet att i samarbete med @zeta.nu och @smakbox laga till en middag med just dessa råvaror! Istället för en Puttanesca med sardeller, gjorde jag en Spaghetti al Pomodoro e Arancia, dvs en mustig tomatsås med apelsin... Hur gott som helst 🤗
Vi började dock vår middag med lite crostini, kronärtskockscrème, en svampkräm med tryffel, samt en egengjord tapenade!

Spaghetti al Pomodoro e Arancia

4 msk olivolja
4 st vitlöksklyfta hackad
6 st basilika skaft & blad
3 b Zeta körsbärstomater
1 st buljongtärning grönsak
1 st blodapelsin pressad + rivet skal (eko)
0,5 kruka basilika hackad
Salt & svartpeppar
En nypa socker

Fräs lök och vitlök i lite olivolja, fräs i ungefär 10 minuter, eller tills löken är genomskinlig och mjuk. Tillsätt burktomaterna, stöt dem gärna lätt med en potatisstöt. Låt koka upp och puttra i 20 minuter! Blanda ner buljongtärningen och låt puttra i ytterligare 5 minuter.
Tillsätt pressad apelsin, basilika, en nypa socker och låt puttra i samman i 5 minuter. Mixa såsen snabbt med en stavmixer, och smaka av med salt & svartpeppar!

Blanda spaghetti med såsen, och toppa med lite extra basilika!


Gillar