SÖTPOTATIS TILL LÖRDAGSMYSET!

Ett lite annorlunda sätt att använda sötpotatis på, men blev mer än godkänt!

RÅSTEKT SÖTPOTATIS MED iMAT FRAICHE, TÅNGKAVIAR OCH RÖDLÖK

2 st sötpotatis lite långsmala

2 dl iMat fraiche
1 b tångkaviar
1 st rödlök finhackad
Gräslök
Persilja
Flingsalt
Cayennepeppar
Svartpeppar

Skölj sötpotatisen ordentligt, låt skalet vara kvar, skiva tunt, och blötlägg skivorna i riktigt kallt vatten ca 30 minuter. Plocka upp, och torka skivorna, lätt med hushållspapper.
Hetta upp olivolja i en teflonpanna, krydda sötpotatisen med flingsalt, och cayennepeppar. Stek på medelvärme, och stek tills skivorna mjuknat lite, fått fin färg, och kanterna blivit krispiga. Det tar sin lilla tid, tror jag stekte mina i 20 minuter, och vände dem var 5 minut.

Låt skivorna rinna av på hushållspapper, och svalna en aning. Lägg sedan upp dem på en skärbräda och toppa med valfria tillbehör, och servera genast!

Gillar

Kommentarer