SOTAD GEMSALLAD OCH BAKAD TOMAT!

SOTAD GEMSALLAD MED BAKAD TOMAT

250 g körsbärstomater delade
2 st vitlöksklyfta finhackad
1 msk socker
1 tsk salt
1 tsk timjan

Lägg delade tomater i en ugnsfast form. Strö hackad vitlök, socker, salt, timjan över, och baka tomaterna i minst 60 minuter på 125 grader.

2 st gemsallad delad i fyra delar
2 st schalottenlök delad i fyra
1 knippe rädisa delad i fyra
1 dl blandade frön, rostade
Crema balsamico
Timjan färsk
75 g parmesan hyvlad

Fräs schalottenlök och rädisa på svag värme, i lite olivolja. När de blivit glansiga och mjuka plocka upp, och ställ åt sidan. Höj värmen och lägg i gemsalladen, vänd några gånger, när snittytorna blivit mörka, tar 3 - 4 minuter, plocka då upp salladen.

Fördela salladen på 4 st tallrikar, lägg sedan på tomater, lök, och rädisor. Vid servering, strössla över lite frö, fortsätt med några droppar balsamico creme, hyvlad parmesan, och färsk timjan!

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Älskar verkligen sallad! 😃
nouw.com/emmaengstrom
marielyander
marielyander,
Samma här! 💚
nouw.com/marielyander
Denevigaresenären
Denevigaresenären,
Så gott med sallad! 😍😋
nouw.com/denevigaresenären
marielyander
marielyander,
Ja visst är det! 🌼💚🌼
nouw.com/marielyander
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
marielyander
marielyander,
Tack! 🙏🌸😊
nouw.com/marielyander