SOTAD GEMSALLAD OCH BAKAD TOMAT!

SOTAD GEMSALLAD MED BAKAD TOMAT
250 g körsbärstomater delade
2 st vitlöksklyfta finhackad
1 msk socker
1 tsk salt
1 tsk timjan
Lägg delade tomater i en ugnsfast form. Strö hackad vitlök, socker, salt, timjan över, och baka tomaterna i minst 60 minuter på 125 grader.
2 st gemsallad delad i fyra delar
2 st schalottenlök delad i fyra
1 knippe rädisa delad i fyra
1 dl blandade frön, rostade
Crema balsamico
Timjan färsk
75 g parmesan hyvlad
Fräs schalottenlök och rädisa på svag värme, i lite olivolja. När de blivit glansiga och mjuka plocka upp, och ställ åt sidan. Höj värmen och lägg i gemsalladen, vänd några gånger, när snittytorna blivit mörka, tar 3 - 4 minuter, plocka då upp salladen.
Fördela salladen på 4 st tallrikar, lägg sedan på tomater, lök, och rädisor. Vid servering, strössla över lite frö, fortsätt med några droppar balsamico creme, hyvlad parmesan, och färsk timjan!

Gillar
Kommentarer





