SOPPA PÅ ROSTAD RÖDBETA & KORN!

När jag gör bl a soppor, brukar jag i regel rosta grönsakerna först! Det gör att smaken blir mer mustig och koncentrerad.
I min Smakbox Måltid fanns det en påse orzo/kornblandning, som jag förstärkte soppan med. Men är det svårt att hitta, så går det även bra att använda korngryn 😊

SOPPA MED ROSTAD RÖDBETA

5 st rödbetor skalade klyftade
1 st lök klyftad
3 st vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk timjan
Flingsalt
Chiliflakes
8 dl grönsaksbuljong
1 msk balsamico vit
Salt & svartpeppar

2 dl orzo

TOPPING

1 dl hasselnöt rostad grovhackad
1 dl iMat fraiche
Timjan färsk

Lägg rödbetor, lök, och vitlök i en passande form. Ringla över olivolja, krydda med flingsalt, timjan, chiliflakes och bland väl.
Rosta på 200 i ca 45 - 60 minuter eller tills rödbetorna mjuknat.

Koka under tiden kornblandningen i grönsaksbuljong enligt instruktion på förpackningen.
Kan ta upp till 45 minuter.
När kornblandningen känns mjuk, häll över i en trådsil, men spara grönsaksbuljongen.

Häll tillbaka buljongen i en stor kastrull, låt koka upp och vänd ner rostade betor, lök samt vitlök.
Låt puttra samman i några minuter, mixa sedan soppan grovt med en stavmixer. Rör ner kornblandningen, och låt puttra i ytterligare 5 minuter. Smaka till sist av soppan med salt och svartpeppar.

Servera soppan rykande, toppad med iMat fraiche, rostade hasselnötter samt färsk timjan!






Gillar

Kommentarer