SOPPA MED ZUCCHINI OCH SOCKERÄRTOR!

Jag har blivit en stolt ambassadör för Falksalt! Salt är ju en fantastisk smakförstärkare, det behövs inte så mycket men gör verkligen skillnad i både matlagning och bakning. När jag t ex bakar sockerkaka, så tillsätter jag alltid en nypa salt, blir ju så gott! Här har jag gjort en enkel soppa som bara är smaksatt med färsk timjan, svartpeppar och grovsalt från kvarnen.

SOPPA MED ZUCCHINI OCH SOCKERÄRTOR

300 g zucchini grovt tärnad
250 g sockerärtor ansade och delade
1 st lök gul hackad
2 st vitlöksklyfta skivad
3 dl grönsaksbuljong
3 dl iMat grädde
0,5 dl timjan färsk repad
65 g ruccola
3 msk vegetarisk parmesan valfritt
Salt och svartpeppar
Olivolja

Fräs zucchini, lök och vitlök på låg värme i ungefär 5 minuter, tillsätt sockerärtor, grönsaksbuljong, och grädde. Låt koka upp och sedan puttra på låg värme under lock i 5 minuter. Tillsätt timjan, ruccola och smaka av med salt, svartpeppar och låt sedan puttra i ytterligare några minuter. Mixa soppan tills den får en någorlunda slät konsistens, jag gillar soppor som har lite bitar kvar.

Rör till sist ner riven parmesan, häll upp i små skålar, toppa med några strimlade sockerärtor, färsk timjan och servera med ett gott bröd!

Gillar