SOPPA MED TOMAT & KIKÄRTOR OCH CHORIZOKRYDDAD SKOGSCHAMPINJON!

En gammal favorit, som värmer gott i ruskvädret!

SOPPA MED TOMAT & KIKÄRTOR, OCH CHORIZO KRYDDAD SKOGSCHAMPINJON

1 st lök finhackad
2 st vitlöksklyfta hackad
2 st potatis tärnad
2 st morot tärnad
Olivolja
3 msk tomatpuré
1 l grönsaksbuljong
400 g tomat i mindre bitar
0,5 citron skal rivet
1 - 2 tsk sambal oelek
1 msk spiskummin
1 tsk oregano
2 tsk farinsocker
1 frp kikärtor
Oregano färsk

Fräs lök, vitlök, potatis och morot, i olivolja i en stor kastrull. Låt fräsa tills löken är mjuk och glansig. Rör sedan ner tomatpuré, tomater, och låt fräsa några minuter till. Häll över buljong, och krydda med sambal oelek, spiskummin, oregano, farinsocker och rivet citronskal. Låt puttra samman i ca 15 minuter, eller tills grönsakerna mjuknat. Blanda ner kikärtorna, smaka av med salt & peppar, och låt puttra på svag värme.

CHORIZO KRYDDADE CHAMPINJONER

250 g champinjon eller skogschampinjon delad i kvartar
0,5 tsk cayennepeppar
1,5 tsk rökt paprikapulver
1 tsk paprikapulver
chiliflakes
Oregano
Salt & svartpeppar

Stek svampen, och krydda ordentligt. Det är ju meningen att den skall få smak av chorizo. Men tycker man att det verkar bli för starkt, så är det ju bara att ta mindre kryddor!

Servera soppan i skålar, toppa med den chorizo kryddade svampen, lite rivet citronskal och färsk oregano!


Gillar

Kommentarer