SOMMARSOPPA MED GURKA & HONUNGSMELON!

I samarbete med @smakbox och @camelinaofsweden har jag fått hem både Camelina olja och Camelina frön.

Oljan är 100% ekologisk, närodlad och kallpressad i Sörmland, och anses som ett riktigt superfood! Innehåller både Omega 3, 6 och 9, samt rik på antioxidanter. Oljan passar i all slags matlagning, och tål upphettning till över 245 grader. Camelina fröna är torrostade och rika på både protein och fiber. Tycker det är jätteroligt att ha fått möjlighet att prova dessa för mig, nya produkter.

Jag gjorde en kall sommarsoppa med gurka och melon, där Camelina oljan passade perfekt med sin lite nötiga smak. Toppade även soppan med krutonger stekta i oljan, samt Camelina frön, perfekt sommarmat!

SOMMARSOPPA MED GURKA & MELON

1 st gurka i mindre bitar
0,5 honungsmelon skalad urkärnad och delad i mindre bitar
1 dl iMat fraiche
0,5 dl mynta färsk hackad
0,5 dl körvel färsk hackad
1 msk Camelina olja
0,5 msk balsamico vit
Salt & svartpeppar

Mixa först gurka och honungsmelon så slätt som möjligt. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa lite till. Smaka av med salt, peppar och ställ i kylen några timmar.

TOPPING

4 skivor surdegsbröd tärnat
Camelina olja
Camelina frön
Mynta färsk

Stek brödtärningarna i lite av oljan, tills de fått fin färg, låt svalna.

Häll upp soppan i små fina glas, toppa med krutonger, frön och färsk mynta!




Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
marielyander
marielyander,
Tack snälla! 😊🌻
nouw.com/marielyander
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Men åh vad mumsigt! 😃
nouw.com/emmaengstrom
marielyander
marielyander,
Tack! 😊💚
nouw.com/marielyander