SNAPS MED JOHANNESÖRT

När jag var yngre, mycket yngre 😁 så brukade jag krydda mitt brännvin med johannesört men även med malört som ger en riktigt god Bäska Droppar.
Jag mjukstartade dock med johannesört.

Det är den äkta Johannesörten som skall användas till snaps. Om osäker på om det är johannesört som du har hittat så ta en blomknopp och krossa mellan fingrarna. Om det är johannesört så frigörs en röd olja som ger snapsen dess karakteristiska röda färg.

SNAPS MED JOHANNESÖRT

Plocka, försiktigt utan att klämma dem, ett par deciliter av de utslagna knopparna av äkta johannesört och lägg i en ren burk med lock.
Häll över neutralt brännvin, så att det täcker knoppar och blommor helt, låt sedan stå och dra i rumstemperatur i 3 - 4 dagar.
Sila av genom en finmaskig sil eller kaffefilter, och späd med brännvin efter behag.

Gillar