GRÖNKÅLSSOPPA MED QUORNBULLAR & PARMESAN!

GRÖNKÅLSSOPPA MED QUORNBULLAR

1 st lök finhackad
3 st vitlöksklyfta hackad
1 tsk timjan torkad
400 g grönkål hackad och bladnerv borttagen
1 skiva parmesan
Smör
1 l grönsaksbuljong
1 krm muskotnöt riven
Salt & svartpeppar
1 dl parmesan riven
Färsk timjan

1 påse quornbullar stekta i smör

Fräs lök och vitlök på svag värme, i lite smör tills löken är mjuk och glansig.
Blanda ner hackad grönkål, som får fräsa med några minuter.
Häll över grönsaksbuljong, tillsätt en skiva parmesan, låt koka upp, och sedan puttra under lock i 15 minuter.

Stek under tiden quornbullarna, i smör tills de fått fin färg, och krydda ordentligt salt, svartpeppar & timjan.
Blanda sedan ner dem i grönkålssoppan, och låt dem puttra med, i ytterligare några minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och muskotnöt.

Toppa med lite riven parmesan, och färsk timjan, vid servering!

Gillar