SNABB FREDAGSMIDDAG!

SPAGHETTI MED TOMATSÅS OCH MOZZARELLA

1 gul lök finhackad
5 st vitlöksklyfta skivad
1 frp tomater krossade
500 g körsbärstomater delade
2 dl grönsaksbuljong
2 frp mozzarella
1 tsk oregano
Salt, peppar
Basilika färsk

4 port pasta kokt

Fräs lök och vitlök i lite olja, på svag värme tills mjuk och glansig. Tillsätt de färska tomaterna som får fräsa med några minuter. Häll över krossade tomater, grönsaksbuljong, salt, peppar och låt puttra på medelvärme i ca 20 minuter.
Dela mozzarellan i mindre bitar, blanda snabbt ner den kokta pastan, och hälften av mozzarellan i tomatsåsen, låt sedan stå några minuter.
Vid servering toppa med resterande mozzarella och basilika, och några droppar olivolja!

Går ju såklart bra att bara använda konserverade tomater i såsen, ta då 3 frp tomater istället!

Gillar