SAVOYKÅLDOLMAR I CROCK-POT EXPRESS!

Ett lyckat försök att göra Savoykåldolmar i min Crock-Pot Express. Gjorde om mitt gamla recept lite, och det blev väldigt bra. Behöver dock lära mig lite mer om tidsåtgången, vego går ju snabbare att laga till än kött!

SAVOYKÅLDOLMAR

1 st savoykålhuvud
3 skivor torrt vitt bröd
150 g riven parmesan
4 vitlöksklyftor rivna
150 g soltorkad tomater i örtmarinad Ridderheims med sin marinad
2 msk citrontimjan färsk
3 - 4 msk olivolja
1 citron eko rivet skal
Salt & peppar

Mixa bröd, med parmesan, vitlök, soltorkad tomat med örtmarinad, citrontimjan, olivolja och citrontimjan och smaka av med salt och peppar!

Koka upp vatten i en stor kastrull, plocka försiktigt loss stora och fina blad.
Lägg ner 2 - 3 blad i kastrullen åt gången, och låt sjuda ca 3 min, plocka upp med hålslev och låt ånga av.
Skär bort den grova bladnerven längst ner, så går det lättare att rulla ihop dolmarna.

Lägg ca 2 msk av fyllning på varje blad och rulla ihop till små paket, blev ungefär 10 st kåldolmar.

TOMATSÅS

2 schalottenlök finhackad
3 st vitlöksklyftor rivna
1 burk krossade tomater
1 dl vitt vin
3 msk balsamico
1 tsk timjan torkad
Salt & peppar

Fräs lök och vitlök i lite olivolja i en liten kastrull tills mjuka och glansiga. Häll över vin, tomater, balsamico, krydda med timjan och låt puttra en liten stund. Smaka av med salt och peppar.

Lägg ner dolmarna i grytan, slå tomatsås över och kör dem på låg effekt i ca 4 timmar, man får helt enkelt prova sig fram hur lång tidsåtgången blir!

Servera dolmarna med risoni, tomatsås, färsk basilika och extra riven parmesan.

Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Låter verkligen mumsigt! 😃
nouw.com/emmaengstrom
marielyander
marielyander,
Tack snälla 🙏 det blev det verkligen 🤗
nouw.com/marielyander