SAMOSAS!

✨I samarbete med Smakbox✨

I den senaste Smakbox så ingick det torrostade camelinafrön. Nyttiga små rackare, fullproppade med omega 3 och E-vitamin. De är även rika på fibrer och protein, hela 21 % . Så de passar jättebra i brödbak, müsli, gröt osv.
Och nu har de även fått toppa mina förenklade och försvenskade samosas.

SAMOSAS

2 st rullar smördeg kyld
5 - 6 st kokt potatis tärnad
4 st salladslök tunt skivad
4 st vitlöksklyfta finhackad
2 msk smör
1,5 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
1,5 dl gröna ärtor
ca 1,5 tsk salt
Chiliflakes en nypa
4 msk koriander hackad
1 ägg till pensling
Camelinafrön

Fräs både garam masala och spiskummin i smör under några minuter. Tillsätt tärnad potatis, lök och vitlök. Fräs hacket i ungefär 5 minuter under omrörning. Blanda sedan ner ärtor, koriander samt salt, låt fräsa i ytterligare en minut, och mosa sedan fyllningen lite slarvigt.

Rulla ut smördegen och skär ut 12 fyrkanter/rulle. Klicka ut 1 msk fyllning på varje del, vik över degen och nyp ihop kanterna till något triangel liknande.
Pensla med uppvispat ägg och strö över camelinafrön.

Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 - 15 mi­nuter eller tills de fått fin färg.

MANGO CHUTNEY SÅS

3 dl iMat fraiche
3 st vitlöksklyfta riven
1 dl mango chutney hot
Salt

Blanda ihop, smaka av med salt, och låt svalt stå i några timmar, tills dags att servera.


Gillar