SALLAD PÅ BELUGALINSER

LINSSALLAD MED SPARRIS, LÖSKOKT ÄGG OCH SENAPSVINÄGRETTE

500 gram sparris
200 g gröna bönor
2 st polkabetor tunt skivade
1 morot hyvlad
1 röd lök i tunna skivor
Valfria gröna blad
4 st löskokta ägg

Senapsvinägrett

1 msk grovkornig senap
1 msk honung
1 msk vit balsamvinäger
3 msk rapsolja
Salt & peppar

Koka belugalinserna enligt instruktion på förpackningen.
Skala och skiva polkabetorna tunt, hyvla moroten i remsor, och skiva även rödlöken riktigt tunt.
Skölj och bryt av den nedre torra delen på sparrisen, stek sedan i lite smör i en het panna, stek även de gröna bönorna, salta och peppra! Vispa ihop vinägretten.

Blanda ihop beluglinserna med grönsakerna, lägg upp på tallrikar och toppa med ägg, och senapsvinägrett!

Gillar