SALLAD MED ROSTADE KIKÄRTOR & QUORN NUGGETS!

Den här salladen var från början tänkt att bli en Caesar sallad, men det blev det inte!

SALLAD MED ROSTADE KIKÄRTOR & QUORN NUGGETS

1 st isbergssallad grovt strimlad
1 st krispsallad grovt strimlad
1 st lök röd skivad
100 g körsbärstomat klyftad
1 b kikärtor
2 msk olja 

2 tsk paprikapulver rökt

Salt & svartpeppar

2 frp quorn Nuggets 

Börja med att rosta kikärtorna. Häll av, skölj, och låt
dem rinna av. Lägg över dem i en lämplig ugnsform, ringla över lite olivolja, strö över rökt paprikapulver, salta, peppra, och vänd runt kikärtorna ordentligt så de blir helt täckta av olja och kryddor.
Rosta dem sedan i ugn på 150 grader i ca 45 minuter, tills de torkat och fått fin färg.

SALLADSDRESSING

2 dl cashewnötter
2 tsk senap söt & stark
1 dl olivolja
2 msk kapris
3 st vitlöksklyfta riven
En näve basilikablad färska
2 msk iMat fraiche
Salt & svartpeppar

Mixa cashewnötterna till ett fint mjöl, tillsätt resten av ingredienserna utom fraichen, och mixa slätt. Smaka av med salt & svartpeppar och rör till sist ner fraichen. Ställ svalt, gärna i några timmar innan servering.

Tillaga Nuggets enligt instruktion på förpackningen.

Lägg sallad, kikärtor, lök, tomater på ett stort fat, toppa med nuggets, och dressing!

Servera gärna med vitlöksbröd!

Gillar