SAFFRANSTOSCAKAKA!

Sakta, sakta närmar vi oss advent! Och det börjar bli hög tid att baka något i saffransväg. Och den här toscakakan med saffran och apelsin, är lätt att baka, och blir bara ännu godare om den bakas någon dag i förväg!
SAFFRANSTOSCAKAKA!
150 g smör rumsvarmt
2,5 dl rårörsocker
2 pkt saffran
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
3 st ägg
0,75 dl grädde valfri
1 st apelsin eko rivet skal
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Vispa ihop smör, socker, saffran, vaniljpulver och salt så det blir en krämig smet.
Tillsätt äggen, ett i taget och vispa även ner grädde och apelsinskal. Blanda mjölet med bakpulver, och sikta ner det i smeten, rör ihop tills allt är väl blandat.
Häll över smeten i en smord och bröad springform.
Grädda på 175 grader i ungefär 20 minuter.
TOSCASMET
100 g smör
1 dl socker
2 msk grädde
2 msk sirap ljus
2 msk vetemjöl
75 g mandelspån
Blanda ingredienserna i en kastrull! Värm försiktigt under omrörning, ta ut kakan och bred sedan smeten över kakan. Ställ tillbaka kakan i ugnen, men nu på mittfalsen. Och fortsätt att grädda kakan i ytterligare 15 minuter. Passa noga så den inte blir bränd.


Gillar
Kommentarer








