ROSTADE PUMPAFRÖN!

När man tillagat pumpan, skall man såklart även ta tillvara på dess frön. Pumpafrön är ju fyllda med nyttigheter såsom zink, magnesium, antioxidanter samt har de en hög proteinhalt.

Och genom att blötlägga dem först, så minimerar man halten av vissa oönskade ämnen, som hindrar upptaget av näringsämnen, dessa kallas för
antinutrienter. Blir dessutom så mycket godare än de köpta!

Gör så här för bästa resultat:

Pumpafrön från en pumpa
5 dl ljummet vatten
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk havssalt

Skölj pumpafröna med vatten och rensa bort allt pumpakött.
Lägg över dem i en skål med ljummet vatten, vinäger och havssalt. Låt stå över natten.
Häll bort blötläggningsvattnet
och skölj igenom dem ordentligt.

1,5 msk olivolja
1,5 tsk salt
(Cayennepeppar
Paprikapulver rökt)

Blanda fröna med olivolja, salt och valfria kryddor, jag använde cayennepeppar och rökt paprikapulver.
Häll sedan ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Rosta på 175 grader i ca 20 - 30 minuter, rör runt några gånger under tiden, och passa noga så de inte bränns!

Ät som snacks, eller använd som topping till soppa eller sallad!






Gillar

Kommentarer