ROSTADE GRÖNSAKER MED QUORN!

MARINERAD I PANNAN QUORN MED ROSTAD BLOMKÅLSCRÈME OCH POTATIS

1 st blomkål i mindre bitar
1 kg potatis delad i klyftor
4 st vitlöksklyfta riven
Olivolja
Salt & peppar
Persilja hackad

2 dl matyoghurt
0,5 lime pressad
Salt

300 g quornfiléer
Olivolja
2 st vitlöksklyfta skivad
2 tsk timjan
2 tsk rosmarin
0,5 lime pressad
Salt & peppar


Lägg blomkål i en skål, blanda ner vitlök, salt & peppar och olivolja. Rör runt och lägg över blomkålen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Lägg även potatis på plåten, salta, peppra, droppa över olivolja och persilja. Rosta i ugnen på 225 grader, i 25 - 30 minuter.

Blanda under tiden ihop yoghurt, limejuice och salt.

Slå olja i en stor panna, sätt den på svag värme, och tillsätt kryddor och limejuice. Lägg ner quornfiléerna, och låt dem puttra på svag värme under tiden, blomkål och potatis rostas i ugnen. Vänd filéerna då och då, låt ligga kvar i pannan tills servering.

Låt blomkålen svalna någon minut, innan den blandas med yoghurten, smaka av, kanske behövs mer lime, eller kryddor.

Servera quornfiléerna med blomkålscrème, rostad potatis och extra lime!

  • Quorn

Gillar

Kommentarer