ROSTADE GRÖNSAKER MED HALLOUMI OCH BASILIKADRESSING!

Härlig höstmat, med mycket färg och smak:

ROSTADE ROTFRUKTER MED STEKT HALLOUMI

1 kg rotfrukter valfritt jag använde
Morot i bitar
Rödbeta i klyftor
Brysselkål halverade
Lök i klyftor
Vitlök skivad
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar

Skala morot och rödbeta, dela morot, och klyfta rödbetorna.
Ansa, och halvera brysselkålen,
klyfta lök, och skiva vitlöken.
Lägg över rotfrukterna på en bakplåtspapper klädd plåt, droppa över olivolja, och krydda lätt med timjan, flingsalt och svartpeppar.
Rosta sedan i ugn på 200 grader i ca 45 min, eller tills allt mjuknat och fått lite färg, vänd gärna efter halva tiden.

BASILIKADRESSING

5 - 6 msk olivolja
2 msk balsamico
1 tsk salt
2 st vitlöksklyfta
1 dl basilika färsk
1 msk timjan färsk
Svartpeppar

Mixa samman, smaka av med lite svartpeppar, låt sedan stå och dra.

2 st frp halloumi skiva eller tärna
Ruccola eko
1 st citron eko skal rivet

Stek halloumin tills den fått fin färg.
Blanda de rostade rotsakerna med lite ruccola, toppa med stekt halloumi, och avsluta med att droppa över basilikadressing, rivet citronskal, och servera genast!


Gillar

Kommentarer