ROSTAD POTATISSALLAD!

En fräsch potatissallad, som är lika god både ljummen som kall, och därför kan göras i förväg. Just det här receptet kommer ifrån ICA, men har i vanlig ordning ändrat om det lite 😊
ROSTAD FÄRSKPOTATISSALLAD
1 kg färskpotatis eko halverad
2 msk olivolja
0,5 tsk flingsalt
Svartpeppar
100 g sockerärtor
1 dl kapris
3 st vårlök skivad
DRESSING
2 msk rödvinsvinäger
1 msk senap söt och stark
0,75 dl olivolja
Salt & svartpeppar
3 msk dragon färsk hackad
2 msk persilja
Skölj potatisen och dela den, lägg över på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, krydda med salt och peppar, och rosta på 225 grader i 20 minuter. Ta ut plåten och tillsätt kapris, vårlök samt sockerärtor.
Blanda väl, sätt in plåten i ugnen igen och låt rosta i ytterligare 5 minuter.
Vispa ihop vinäger, senap, olivolja och smaka av med salt och peppar.
Ta ut plåten med den rostade potatisen, låt svalna lite, innan den blandas med dressing och dragon, garnera till sist med persilja.

Gillar
Kommentarer






