ROSA HUMMUS & PICKLADE GULBETOR!

I samarbete med Smakbox har jag fått hem årets första box med temat MATNYTT!
Och i den fanns den här, min nya favorit dryck från Kiviks Musteri, en frukt & grönsaksdryck berikad med naturliga fibrer, utan tillsatt socker, och med smaken Rödbeta, äpple och passionsfrukt! Så himla god både att dricka men även som smaksättare i min hummus! En hummus jag använde till min frukostmacka, och toppade med picklade gulbetor.

ROSA HUMMUS

1 b kikärtor avhällda sköljda
2 - 3 st vitlöksklyfta
0,5 dl Rödbeta, äpple och passionsfrukt Kiviks Musteri
2 msk olivolja
Flingsalt
Svartpeppar

Mixa samman ingredienserna, smaka av med salt och svartpeppar. Låt gärna stå svalt i några timmar före servering.

PICKLADE GULBETOR

500 g gulbeta skalad, tunt skivad
3 cm ingefära skalad skivad
2 dl vatten
1,5 dl socker
0,5 dl ättika

Koka upp lagen, låt svalna.
Häll lagen över de skivade betorna, och låt stå svalt i minst 2 timmar innan servering!


Gillar

Kommentarer