RÖDVINSKOKTA BELUGALINSER!

RÖDVINSKOKTA BELUGALINSER

1 st lök finhackad
3 st vitlöksklyfta finhackad
3 st morot tärnad
50 g rotselleri tärnad
3 dl belugalinser
1 tsk timjan torkad
3 dl vin rött matlagningsvin går utmärkt
6 dl grönsaksbuljong
2 st lagerblad
Salt & svartpeppar
Timjan färsk repad
Olivolja

4 st ägg löskokta

Fräs lök och vitlök, i lite olivolja, på svag värme i 3 - 4 minuter, tills löken blivit mjuk och glansig. Tillsätt tärnad morot och rotselleri, som får fräsa med i ytterligare 3 minuter.
Häll på grönsaksbuljong och rödvin, tillsätt lagerblad och timjan. Låt sedan puttra på svag värme i ca 1 timme, eller tills linserna mjuknat, smaka av med lite salt & svartpeppar.
Servera i skålar, toppa med ägg, färsk timjan och ringla till sist över lite olivolja!

Gillar