RÖDBETSPUCKAR MED PEPPARROT!

En mindre modell på biffar, formade till små puckar. Goda till rostad potatis, eller som jag gjorde här, i wraps med babyspenat, ruccola, rödlök och rejält med pepparrotsyoghurt.

RÖDBETSPUCKAR MED PEPPARROTSYOGHURT

1 dl linser röda kokta enligt anvisning på förpackning
1 frp kikärtor
1 st rödlök finhackad
2 st rödbeta skalad delad i mindre bitar
1 tsk örtsalt
1 tsk timjan torkad
0,5 st citron eko rivet skal
Svartpeppar

Mixa snabbt ihop kikärtor och linser, till en grov massa.
Mixa även rödbetorna grovt, och lägg över det mixade i en lagom stor skål. Blanda sedan ner ägg, örtsalt, timjan, svartpeppar, citronskal, och blanda smeten väl. Ställ i kylen ca 30 minuter.

Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt, och olja lätt.
Forma till små puckar, och lägg dem på det oljade pappret. Jag använde mig av en rågad matsked, som mått och fick ihop 17 st puckar. Gör man dem större så blir det såklart färre!
Ringlade till sist över lite extra olivolja, och bakade puckarna på 175 grader i 15 minuter, innan jag vände dem och lät dem gräddas färdigt i ytterligare 10 minuter.

PEPPARROTSYOGHURT

2 dl matyoghurt
3 msk pepparrot riven, hur mycket är en smaksak
1 tsk honung
Flingsalt en nypa

Blandas, och låt stå kallt tills servering


Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Detta vill jag gärna testa! 😃
nouw.com/emmaengstrom
marielyander
marielyander,
Tack, va glad jag blir 💚
nouw.com/marielyander
denisetiainen
denisetiainen,
Så gott det ser ut!
nouw.com/denisetiainen
marielyander
marielyander,
Tusen tack 🙏😊
nouw.com/marielyander