RÖDBETSHUMMUS OCH INGEFÄRSPICKLAD MOROT PÅ FRUKOSTMACKAN!

Goda och nyttiga tillbehör, som om det blir det något över, passar perfekt på frukostmackan!

RÖDBETSHUMMUS

3 st rödbetor kokta
1 frp kikärtor
1 msk tahini
2 st vitlöksklyfta riven
0,5 dl olivolja
0,5 st citron eko skal & juice
Flingsalt
Vatten eventuellt

Mixa samman alla ingredienser, smaka av med salt, och späd eventuellt med lite vatten om en lösare konsistens önskas. Ställ gärna svalt några timmar, så smakerna får tid att utvecklas.

INGEFÄRSPICKLAD MOROT

0,5 dl socker
0,5 dl ättika
0,5 dl vatten
5 cm ingefära riven
3 st morot hyvlad på längden

Koka upp lagen, låt svalna lite innan lagen hälls över morötterna. Låt stå i kylen minst 30 minuter, men gärna längre.

Gillar