RÖDBETSBIFFAR MED QUINOA!

Med få och billiga ingredienser, går det att göra dessa enkla och väldigt goda rödbetsbiffar. Receptet är dessutom väldigt lätt att komma ihåg, bara två av allt 😀 jag serverade dem med rostade grönsaker och lite bearnaisesås.

RÖDBETSBIFFAR MED QUINOA

2 dl quinoa tricolore + 5 dl grönsaksbuljong
200 g (ca 4 st) rödbetor skalade, fint rivna
2 st schalottenlök finhackad
2 dl havregryn mixat till mjöl
2 st ägg
200 g färskost vitlökssmak
2 msk timjan färsk blad repade
Salt & svartpeppar
En nypa chiliflakes

Koka quinoa i grönsaksbuljong, enligt instruktion på förpackningen. Häll bort överflödig vätska, och låt svalna.
Skala och riv rödbetorna, och låt dem gärna rinna av lite i en trådsil. Mixa havregryn till ett lite grövre mjöl.
Blanda ihop mixade havregryn med ägg, rör ner färskosten, och tillsätt sedan rivna rödbetor, finhackad lök, timjan, salt, svartpeppar och chiliflakes.
Blanda runt ordentligt, och ställ i kylen i minst 1 timme. Jag gjorde min smet på kvällen, så den fick stå till nästa dag.
Forma till lagom stora biffar, och stek dem i smör/olja på medelvärme i ca 4 minuter/sida.

Beroende på storlek så blir det 10 - 12 st.
Servera med rostade grönsaker och valfri sås!

Gillar

Kommentarer