RISOTTO VERDE

En grön och smakrik risotto 🌱🌿

RISOTTO VERDE

1 st schalottenlök fint
0,5 st purjolök det vita, strimlad
2 st vitlöksklyfta riven
0,5 dl olivolja
4 port arborioris
3 dl vin vitt
1 - 1,4 l grönsaksbuljong
200 g babyspenat
250 g sparris grön förvälld
(knoppar sparas till garnering)
3 msk kryddgrönt valfritt

0,5 st purjolök ansad, strimlad
(till garnering)!

Hetta upp olivolja i en passande gryta.
Fräs schalottenlök, vitlök och purjolök tills mjukt, tar ca 2 - 3 minuter.

Rör ner ris och fräs i ytterligare 2 minuter.
Häll i vinet och låt absorberas, tillsätt då buljong lite i taget, under omrörning i ca 25 minuter, eller tills riset blivit krämigt.
Blanda då ner babyspenat, sparris, kryddgrönt, riven parveggio, och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå på svag värme, under lock i ytterligare 3 - 4 minuter.

Toppa med strimlad purjolök, sparrisknoppar, parveggio och några droppar olivolja.

Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,

Hoppas du har en bra torsdag 🥰

nouw.com/hilma
marielyander
marielyander,

Tack snälla 🙏Och en härlig fredag önskar jag dig ☺️

nouw.com/marielyander