RISOTTO MED UGNSBAKADE GRÖNSAKER!

Nu har jag haft min Crock-Pot Express ett tag, och mestadels använt den till olika slags soppor och grytor.
Men ville nu även testa att göra risotto i den, och jösses så smidigt och lätt det var!
Behövde ju varken röra nonstop i 30 minuter, eller späda med buljong hela tiden 😉

Och jag gjorde ungefär såhär 😊

UGNSBAKADE GRÖNSAKER

4 st schalottenlök delad i fyra delar
4 st morot halverad, och delad på längden
2 st paprika röd strimlad
250 g sparris ansad
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Timjan torkad

2 msk sesamfrön

Lägg grönsakerna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred ut grönsakerna, utom sparrisen, ringla över olja och krydda med salt, svartpeppar och timjan.
Låt baka i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut plåten, vänd på grönsakerna, lägg på sparrisen och strö över sesamfrön.
Sätt tillbaka plåten och låt baka i ytterligare ca 10 minuter.

RISOTTO

2 msk olivolja
2 msk smör
2 st schalottenlök finhackad
1 msk paprikapulver
3 st vitlöksklyfta tunt skivad
300 g arborioris/risotto ris
2 dl vin vitt
8 dl grönsaksbuljong
Salt och svartpeppar
65 g babyspenat
1 dl parmesan riven

Persilja färsk hackad

Starta din Crock-Pot Express. Klicka på BROWN/SAUTÉ och start. När den är varm häll i olivolja och en rejäl klick smör. Fräs lök, vitlök och paprikapulver i några minuter. Rör ner riset som får fräsa med i någon minut. Häll över vinet och låt det absorberas, innan det är dags att tillsätta grönsaksbuljongen.
Sätt på locket och lås, stäng ångventilen och tryck på RICE/RISOTTO samt
ställ in tiden på 8 min. Tryck på start.
När tiden har gått låt din Express stå i ca 15 min så att den släpper ut ångan.
Rör ner babyspenat och parmesan, blanda försiktigt och låt stå i ungefär 5 minuter.

Lägg upp risotton i djupa tallrikar, fördela de ugnsbakade grönsakerna över, och garnera med färsk persilja.





Gillar

Kommentarer

MikaelaGourmettjejen
marielyander
marielyander,
Tack 🙏😊
nouw.com/marielyander