RISOTTO MED UGNSBAKAD TOMAT

Lite extra gott på en fredag 💃

RISOTTO MED UGNSBAKAD TOMAT

UGNSBAKAD TOMAT

500 g körsbärstomat gärna i olika färger
3 st schalottenlök skivad
2 st vitlöksklyfta skivad
1 st chili röd hackad

Lägg körsbärstomat, schalottenlök, vitlök samt chili i ugnsform, ringla över olivolja och krydda med salt, svartpeppar och en nypa socker. Baka sedan på 100 grader i
3 - 4 timmar.

RISOTTO

3 dl risottoris
3 st schalottenlök finhackad
2 st vitlöksklyfta finhackad
0,5 dl olivolja
3 dl vitt vin
Ca 1 l grönsaksbuljong (vatten + fond)
3 msk smör mjölkfritt
2 dl vegansk ost (Parveggio)
1 tsk salt

Basilika, persilja

Hetta upp olja i en passande gryta.
Fräs lök och vitlök tills löken blivit mjuk och glansig. Tillsätt sedan ris, som får fräsa med i någon minut.
Häll på vinet och låt det absorberas innan grönsaksbuljong tillsätts, lite i taget.
Rör ordentligt tills risotton blivit så där lagom krämig.
Vänd försiktigt ner ungefär hälften av de ugnsbakade tomaterna, vegansk ost, samt mjölkfritt smör, och låt risotton stå i några minuter under lock.

Servera risotton i djupa tallrikar, toppa med resten av de bakade tomaterna, basilika, persilja samt en god olivolja,

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
marielyander
marielyander,

Tusen tack 🙏

nouw.com/marielyander
Jovana
Jovana,

Vad gott 😍

nouw.com/jovana
marielyander
marielyander,

Tack 🙏 så glad jag blir ☺️

nouw.com/marielyander