RISOTTO MED CITRONMARINERADE & ROSTADE GRÖNSAKER!

RISOTTO MED CITRONMARINERADE & ROSTADE GRÖNSAKER

Börja med att marinera grönsakerna några timmar.

3 msk olivolja
3 msk citronsaft
2 st vitlöksklyfta pressad
Flingsalt & svartpeppar
6 st lök färsk halverad
8 st morot små
2 st gul paprika i stora bitar
2 st röd paprika i stora bitar
1 msk timjan torkad
3 msk sesamfrö

Vispa samman marinaden och häll över grönsakerna, vänd runt grönsakerna i marinaden några gånger, och låt stå i
några timmar. Häll sedan ut grönsaker och marinad på
en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper, och strössla över lite timjan. Ugnsbaka i 200 grader i ca 50 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka, och fått lite färg. Strö över sesamfrön när 5 minuter återstår.

RISOTTO

4 dl Avorio ris
2 st schalottenlök finhackad
3 st vitlöksklyfta finhackad
Olivolja/Smör
1 dl vitt vin
9 dl grönsaksbuljong
2 dl parmesan riven
2 msk smör
2 msk vitt vin
Salt & svartpeppar
Timjan färsk

Fräs lök, vitlök tills mjuk och glansig. Häll ner riset och fräs tillsammans med löken i 3 minuter. Tillsätt vinet, och låt puttra tills vinet absorberats. Späd sedan i omgångar med grönsaksbuljong, och rör runt ofta. Koka i ca 25 minuter, eller enligt instruktion på förpackning. Rör sedan ner parmesan, några msk vitt vin, en klick smör, och låt stå någon minut.

Servera risotton i djupa tallrikar, och toppa med de rostade grönsakerna, färsk timjan, riven parmesan och några droppar olivolja!

Gillar