RISONIBOLLAR!

Risonibollar med mozzarella, en variant på italienska arancini.

RISONIBOLLAR

4 dl risoni
1 st lök finhackad
2 - 3 st vitlöksklyfta hackad
2 st morot fint riven
Grönsaksbuljong
1 st ägg
1 st mozzarella i små bitar
2 tsk maizena
Salt och svartpeppar
Timjan färsk
Basilika färsk
Olja

4 dl panko/ströbröd

Fräs lök, vitlök och riven morot tills löken blivit mjuk och glansig. Tillsätt risoni och låt fräsa med under omrörning i någon minut. Tillsätt sedan grönsaksbuljong och låt puttra klart enligt instruktion på förpackning.

Häll över risoniblandningen i en trådsil, och låt svalna och ånga av.

Vispa upp ägget, och blanda med risoni, mozzarella, maizena, färska örter och smaka av med salt och svartpeppar.
Smeten skall vara kladdig, men inte lös.
Forma till lagom stora bollar, rulla dem i ströbrödsblandningen. Stek dem sedan på medelvärme i olja i ca 4 min, tiden beroende på storleken på bollarna.

Låt dem mellanlanda på hushållspapper, som suger upp överflödig olja.

Servera bollarna med en god tomatsås och gärna kokt Bellaverde.



Gillar

Kommentarer