RÅSTEKT BRYSSELKÅL MED MANDARIN, CHILI OCH HONUNG!

Snabbt, gott och lättlagat recept. Brysselkålen tar just ingen tid att göra, och med färdiga quornbullar till, så är middagen färdig på ca 20 minuter.

RÅSTEKT BRYSSELKÅL MED MANDARIN, CHILI OCH HONUNG & JULKRYDDADE QUORNBULLAR

500 g brysselkål ansad och halverad
3 msk smör
1 st schalottenlök hackad
1 tsk flingsalt
Chiliflakes
1 st mandarin eko pressad och rivet skal
1 msk honung

Hetta upp smöret i en stekpanna, lägg ner brysselkål och stek ganska hög värme i 3 minuter, vänd runt brysselkålen några gånger. Krydda med flingsalt, en rejäl nypa chiliflakes, om man gillar hetta, vill säga. Tillsätt lök som får fräsa med någon minut. Ringla över honung, mandarinjuice, merparten av det rivna skalet, och låt puttra samman i ytterligare 3 minuter. Eller tills brysselkålen mjuknat lite, men ännu har spänst och fin färg.

Jag serverade brysselkålen med färdiga quornbullar, smaksatta med julkryddor.

Fräs malen kryddpeppar, malen kryddnejlika och kardemumma i smör några minuter. Tillsätt sedan 300 g quornbullar och stek tills de är färdiga, vänd dem ofta så att kryddorna täcker quornbullarna helt.

Gillar