RABARBERKAKA PÅ MAMMAS VIS!

Ett recept på rabarberkaka som min mamma alltid brukade göra. Blir också jättegott att använda jordgubbar, hallon och äpplen när de är i säsong!

RABARBERKAKA PÅ
MAMMAS VIS

6 st ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 st rabarberstjälk ansad och skuren i mindre bitar
Kardemumma och kanel
175 g smör
Pärlsocker

Smörj och bröa två mindre formar.
Ansa och skär rabarbern i mindre bitar,
lägg på en tallrik och strö över lite kardemumma och kanel. Blanda väl, och låt stå så länge.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop vetemjöl och bakpulver, och rör försiktigt ner i äggsmeten.

Häll sedan över smeten i formarna. Fördela bitar av rabarber över, strö gärna över lite extra kardemumma.
Hyvla över kylskåpskallt smör, kakan skall helt täckas med smör.
Avsluta med att strö över pärlsocker.

Grädda sedan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30 - 35 minuter beroende på ugnen.
Kakan skall få fin färg, men inte bli bränd.

Låt svalna, innan den skärs i bitar.
Servera kakan med vaniljsås, vaniljglass, grädde eller allt ihop 😀


  • Bakat

Gillar

Kommentarer

Millasmat
Millasmat,
Ser jättegod ut.
nouw.com/millasmat