QUORNGRYTA MED AJVAR!

Hade en halv burk med mild ajvar kvar, som behövde användas upp. Så gjorde enklast möjliga gryta med quorn, paprika, tomat, grädde och ajvar. Grytan blev röd och grann, men inte särskilt vacker!

QUORNGRYTA MED AJVAR

300 g quornfilé strimlad
3 msk tomatpuré
1 st lök skivad
1 st paprika röd skivad
2 msk smör
Salt & svartpeppar
1 tsk oregano torkad
1 tsk timjan torkad
2 dl grädde
1 dl ajvar mild
1 msk grönsaksfond
100 g körsbärstomat halverad
2 dl ost riven lagrad

Fräs tomatpuré i smör någon minut. Tillsätt strimlad quorn, paprika, lök, och krydda med salt, svartpeppar, oregano, timjan, och låt fräsa i några minuter. Vispa under tiden ihop, grädde, ajavar och grönsaksfond. Lägg över det stekta i en passande ugnsform, eller använd stekpannan om den tål ugnsvärme. Häll sedan gräddblandningen över quornen, lägg på tomaterna, och toppa med riven ost. Gratinera i ugnen på 200 grader, i ca 20 minuter, tills osten bubblar och har fått lite färg.

Servera med korngryn eller bulgur, och valfritt grönt!

  • Quorn

Gillar

Kommentarer