QUORNGRATÄNG MED SOLTORKAD TOMAT!

QUORNGRATÄNG MED SOLTORKAD TOMAT!

300 g quornfilé skivad
200 g soltorkad tomat strimlad
3 st vitlöksklyfta finhackad
1 st chili röd hackad
1 st lök gul finhackad
0,5 st purjolök ansad skivad
1 tsk timjan torkad
1 tsk oregano torkad
0,5 tsk basilika
2 dl grönsaksbuljong
3 dl grädde
1,5 dl ost riven lagrad
100 g körsbärstomat delad
75 g babyspenat
Salt & svartpeppar
Smör

Stek quornstrimlorna i lite smör tills de fått fin färg, salta och peppra lätt, ställ åt sidan.
Fräs lök, vitlök, chili och soltorkad tomat. Fräs tills löken blivit mjuk och glansig. Tillsätt torkade kryddor, grädde grönsaksbuljong, låt koka upp och puttra samman i 5 minuter.
Rör ner osten och låt den smälta ner i såsen, smaka av med salt och peppar. Lägg över quornstrimlorna i en smord ugnsform, lägg på delade tomater, spenat och häll på såsen. Grädda sedan gratängen på 200 grader i 15 minuter.
Ta ut formen, låt svalna i några minuter, toppa med lite basilika och servera med pressad potatis!

  • Quorn

Gillar

Kommentarer